Viorica Dăncilă îl refuză pe Klaus Iohannis și nu merge la consultările de la Cotroceni -

Viorica Dăncilă îl refuză pe Klaus Iohannis și nu merge la consultările de la Cotroceni

Viorica Dăncilă a refuzat invitația lui Klaus Iohannis și nu va merge la consultările de la Cotroceni, pentru formarea unui nou guvern. Discuțiile erau programate pentru vineri, la o zi după moțiunea de cenzură care a demis executivul condus de șefa PSD.

Într-o emisiune televizată, Viorica Dăncilă a spus că nu are mandat din partea Comitetului Executiv al PSD pentru a merge la consultările de la Cotroceni.

”De ce să mă duc la Cotroceni?”

Nici ea, nici colegii săi nu vor merge astfel la întâlnirea cu Klaus Iohannis.

“De ce să mă duc mâine la Cotroceni? Partidul meu este invitat, ultimul pe listă, ca pondere suntem mai mare, nu suntem totuşi ultimul partid. Nu se duce partidul. Eu sper ca nimeni să nu facă această greseală şi să treacă peste decizia partidului. Pentru a merge la Cotroceni, trebuie să avem un mandat de la Comitetul Executiv Naţional”, a declarat Viorica Dăncilă la România TV.

Șefa PSD a mai spus că Președintele nu va mai desemna un premier de la Partidul Social Democrat, dând de înțeles că e un alt motiv pentru care nu se va duce la Cotroceni.

Cât despre un posibil puci în partidul său după votarea moțiunii de cenzură, Viorica Dăncilă s-a arătat încrezătoare că va rămâne șefa formațiunii și candidata social democraților la prezidențiale.

“Dacă organizează puci, să rămână cu puciul, pentru că trebuie congres pentru a mă îndepărta”, a mai spus premierul demis.

Consultările de la Cotroceni cu partidele parlamentare, prevăzute pentru vineri, au ca scop găsirea unei noi formule de guvernare, după căderea PSD. La discuțiile cu Klaus Iohannis, PSD era invitat pentru ora 14.30.

Dăncilă o atacă pe Ramona Mănescu

Tot la România TV, Viorica Dăncilă s-a arătat foarte critică față de Ramona Mănescu, asupra căreia a lansat un atac dur.

“Şi la Ministerul de Externe, Ramona Mănescu a lucrat împotriva premierului, nu a stat deloc lângă premier. Cred că este momentul să spun adevărul. Nu am vrut să încarc opinia publică cu problemele mele în Guvern”, a mai spus șefa PSD.

Premierul demis joi prin moțiunea de cenzură a criticat-o pe Ramona Mănescu inclusiv pentru vizita recentă în SUA.

“Nici nu s-a întrebat dacă trebuie să mai meargă la o altă întâlnire cu premierul, dacă premierul vrea să anuleze vreo întâlnire”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă: Ramona Mănescu s-a dorit comisar

Liderul PSD a spus că, totuși, nu a demis-o pe Ramona Mănescu de la Externe pentru că deja avea lipsă destule posturi de miniștri.

“Am opt miniştri care nu sunt în Guvern, dacă mai revocam doi şi dacă preşedintele nu nominaliza, m-am gândit la ţară. A trebuit să accept anumite lucruri pentru că imaginea de ţară era mai importantă. Nu era important să dau afară Ministrul de Externe şi să funcţionez fără Ministru de Externe”, a mai declarat Dăncilă la România TV.

Tot despre Ramona Mănescu, șefa social democraților a spus că și-a dorit să fie propusă comisar european.

”Au câștigat o bătălie, nu războiul”

Viorica Dăncilă a mai afirmat în emisiunea televizată că, după moțiunea de cenzură, lupta nu s-a încheiat. ”Au câștigat o bătălie, nu războiul”, a spus ea, care s-a arătat încrezătoare că poate câștiga alegerile prezidențiale.

”Sunt un om puternic, sunt lider de partid, candidatul PSD la prezidențiale. Un om puternic poate să își conducă echipa spre victorie”, a exclamat Dăncilă.

Sursa: News.ro