Șoferița care a provocat un accident în care au pierit doi oameni era moartă de beată! Ce alcoolemie avea în momentul tragediei -

Șoferița care a provocat un accident în care au pierit doi oameni era moartă de beată! Ce alcoolemie avea în momentul tragediei

Svetlana Ungureanu, șoferița din Chișinău care a provocat un accident grav, în care au murit doi oameni și au fost răniți alți aproape 30, avea o alcoolemie record în momentul tragediei. 

Svetlana Ungureanu, în vârstă de 33 de ani, a fost rănită grav în urma impactului teribil, iar presa locală scrie că aceasta avea o

alcoolemie record în momentul în care a provocat tragedia, mai exact 2,15 g/l alcool pur în sânge, ceea ce înseamnă de şapte ori peste limita legală.

Svetlana Ungureanu a intrat cu un Porsche Cayenne ce avea o viteză de 130 km/h într-un troleibuz ce tocmai pleca de la semafor, împingându-l pe trotuar.

Bărbatul care se afla pe locul din dreapta a mașinii de lux a murit, șoferița este în stare gravă, iar alte aproape 30 de persoane din troleibuz au ajuns la spital, inclusiv doi copii. 

Svetlana Ungureanu adunase zeci de contravenții și cinci dosare penale

Potrivit Agora.md, Ungureanu a avut cel puțin cinci dosare penale, primul în 2010, fiind prinsă beată la volan de mai multe ori, sau refuzând testele.

În octombrie 2018 a primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare, în aceeași zi provocând un accident, tot sub influența alcoolului.

În toamna anului trecut a primit o pedeapsă cu executare, ea ajungând în penitenciarul de la Rusca, potrivit Hotnews.ro. 

Șeful Poliției din R. Moldova, Gheorghe Bălan, a declarat că în perioada 2010-2018 au fost întocmite 43 de procese-verbale contravenționale pe numele Svetlanei Ungureanu.