Saleuri. De ce sa le cumparam cand le putem face rapid acasa

Saratele simple si rapide – saratele fara drojdie, excelente, crocante si fragede care se topesc in gura. Este reteta de saratele a bunicii mele si imi place mult pentru ca merge extrem de repede. In 30 de minute sunt gata coapte. Pe cat de simpla este reteta pe atat de spectaculos este rezultatul.

Nu exista sfarsit de saptamana, fara sa fac saratele sau pogacele. In acest sfarsit de saptamana am scos din mapa cu retete ingalbenite, scrise pe dosul unor foi de calendar de la inceputul anilor 70, reteta de saratele simple a bunicii mele.

loading...

Aici gasiti si reteta de saratele fragede cu faina grisata:

Saratelesau reteta de saratele din aluat cu branza:

Saratele cu branza reteta strabunicii Buia (10)Branza de vaci trebuie sa fie mai grasa si bine scursa. O puteti face si in casă – vezi aici reteta.

Din cantitatile de mai jos rezulta cca. 2 tavi mari de saratele simple si rapide.
5.0 from 10 reviews
Saratele simple si rapide

Tipareste lista de ingrediente
Timp de preparare
10 minute
Timp de gatire
20 minute
Timp Total
30 minute

Portii: 2 tavi
Ingrediente – savoriurbane.com
350 g faina
250 g branza de vaca
150 g unt cu min. 80% grasime
100 g smantana 20%
1 ou
sare, piper, chimen (sau susan), sare grunjoasa
1 ou pentru uns + paprica

MOD DE PREPARARE ALUAT SARATELE SIMPLE SI RAPIDE

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele (mai putin faina): branza de vaca, untul la temperatura camerei, smantana, oul si condimentele. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, cu ajutorul unui mixer. La aceasta cantitate am folosit 1 lingurita de sare. Am pus in aluat si chimen macinat si acesta le-a dat saratelelor o aroma deosebita. Apoi se adauga treptat faina si dupa ce se formeaza aluatul acesta se aseaza pe masa de lucru.

Saratele-fragede-simple

(1)decupare saratele simple si rapide

Apoi aluatul se intinde astfel incat sa aiba o grosime de 4-5 mm. Este un aluat ca o plastelina, foarte usor de manevrat.

Saratele-fragede-simple

(2)Se decupeaza forme de saratele care apoi se ung cu oul batut cu un praf de paprica (boia dulce) si se presara chimen si sare grunjoasa. Puteti sa le presarati si cu susan. Eu le-am taiat cu un tipar special de saleuri – poate fi cumparat aici. Este foarte util pentru ca tai toate saratelele deodata, printr-o singura miscare (apasare).

COACERE SI SERVIRE SARATELE SIMPLE SI RAPIDE

Saratelele se coc in cuptorul preincins la 180° C timp de 18-20 de minute (treapta medie spre inalta la cuptoarele cu gaz). Iata ce rumene si frumoase sunt aceste saratele simple si rapide!

Loading...
loading...