Povestea românului din Marea Britanie care și-a pierdut locul de muncă și a ajuns să doarmă pe străzi -

Povestea românului din Marea Britanie care și-a pierdut locul de muncă și a ajuns să doarmă pe străzi

Povestea românului din Marea Britanie. Românul în vârstă de 29 de ani, care a lucrat legat ani de zile în Marea Britanie, a ajuns să doarme pe străzi, după ce și-a rupt piciorul într-un accident.

Povestea românului din Marea Britanie care și-a pierdut locul de muncă și a ajuns să doarmă pe străzi

Loading...

Mihai Călinescu, în vârstă de 29 de ani, a ajuns să trăiască pe străzi și în gară, după ce și-a rupt piciorul, iar autoritățile au refuzat să-i acorde ajutor de șomaj.

Mihai a lucrat ultima dată la compania Amazon, însă viața lui a fost distrusă în luna martie în 2019, după ce s-a accidentat la picior.

Acesta a trebuit să părăsească apartamentul din Birmingham în care locuia, pentru că autoritățile nu i-au acceptat cererea de șomaj.

Tânărul a precizat că nu a avut dreptul la un concediu medical plătit și că a fost sfătuit să își dea demisia ca să primească șomaj pentru a se putea ajuta pe viitor.

Dar, autoritățile britanice, i-au refuzat acest lucru.

Mihai a dormit pe străzi și în gări

Potrivit Departamentului pentru Munca și Pensii, problema principală pentru care nu i s-a acceptat cererea de șomaj, a fost faptul că Mihai nu a lucrat continuu timp de patru ani.

Tânărul a fosr îndrumat către organizațiile locale de sprijin. Acesta a declarat că de multe ori a dormit pe străzi și în gări.

Era singurul loc unde puteam dormi și unde era cald. Săream din tren în tren. La sfârșitul zilei, coboram și dormeam pe un peron, până când trenurile porneau din nou.

Am făcut asta timp de trei zile„, a spus acesta.

Însă un prieten s-a decis să îi ofere un loc în casa sa.

Acesta speră ca în curând să-și găsească un loc de muncă, pentru a nu fi nevoit să se întoarcă în România.

Mihai susține că el a plătit toate taxele în Marea Britanie, însă autoritățile l-au abandonat.

Loading...