Moțiunea de cenzură, ziua în care se decide soarta Guvernului Dăncilă. Au votat 244 de parlamentari -

Moțiunea de cenzură, ziua în care se decide soarta Guvernului Dăncilă. Au votat 244 de parlamentari

LIVE TEXT – MOȚIUNEA DE CENZURĂ 2019, DESFĂȘURAREA EVENIMENTELOR:Dăncilă și-a făcut cruce în timp ce vorbea PontaDiscursul Vioricăi Dăncilă înaintea moțiunii de cenzurăDăncilă, atac la Tăriceanu în ziua moțiunii de cenzurăUn deputat PMP vine cu ambulanța la votCum arată ultimele calculeCe se întâmplă după moțiune

Moțiunea de cenzură semnată de 237 de parlamentari a fost votată astăzi în Parlament. Documentul a fost inițiat de partidele din Opoziție și a fost semnat de parlamentari de la PNL, USR, PMP, UDMR, Pro România și ALDE. Moțiunea a fost semnată și de patru parlamentari PSD și de un parlamentar al minorităților naționale. Pentru ca Executivul condus de Viorica Dăncilă să fie demis, Opoziția are nevoie de 233 de voturi. 

loading...

LIVE TEXT – MOȚIUNEA DE CENZURĂ 2019, DESFĂȘURAREA EVENIMENTELOR:

14:15. Votul s-a încheiat: 244 dintre parlamentari. În acest moment nimeni nu se bucură, fiind numărate voturile. 

14:06. 233 de parlamentari au fost înregistrați că au votat, rămâne de văzut însă dacă toți aceștia au introdus bilele în urne. În continuare votul continuă.

13:33. Deputații PSD Marius Bota și Gabriel Petrea, dar și fostul membru PSD Mihăiță Găină au votat moțiunea de cenzură. Totodată, parlamentarii din grupul minorităților, inclusiv liderul grupului, Varujan Pambuccian, au introdus bile în urnele de vot.

Însă, potrivit unor surse Digi24, deputatul PSD Sorina Bota a simulat votul și a plecat cu bilele.

12.35. În Parlament a început votul pe moțiunea de cenzură, într-o atmosferă tensionată. Majoritatea parlamentarilor se află aproape de urnele cu bile, fiind supravegheați îndeaproape de premierul Dăncilă, dar și de liderii de partid, care monitorizează îndeaproape votul secret cu bile.

Cristian Lungu și Cornel Olar, ambii cu probleme de sănătate, dar și cei ai UDMR, au fost apludați când au votat moțiunea de cenzură. 

Printre cei care asistă lângă pupitru se numără Daniel Constantin (ProRomânia), Lia Olguța Vasilescu (PSD), Florin Roman (PNL) și Robert Turcescu (PMP).

În sala de ședință se află și liderul PNL, Ludovic Orban, care a fost invitat de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să meargă în zona rezervată invitaților.

La vot asistă și premierul Viorica Dăncilă, care este înconjurată de parlamentari PSD și membri ai Executivului.

Loading...
loading...