MĂSURI EXTREME ÎN COREEA DE NORD. KIM JONG-UN A EXECUTAT UN SUSPECT DE CORONAVIRUS -

MĂSURI EXTREME ÎN COREEA DE NORD. KIM JONG-UN A EXECUTAT UN SUSPECT DE CORONAVIRUS

Un oficial din Coreea de Nord, angajat într-o structură de administrare a comerțului, a fost dus în fața plutonului de execuție și ucis pentru că ar fi sfidat ordinele de carantină privind coronavirusul, în timp ce un oficial din cadrul Agenției Naționale de Securitate a fost condamnat la muncă silnică pentru o faptă similară.

Oficialul, care activa în comerț, a fost imediat arestat și apoi împușcat de către autorități, ca urmare a faptului că a pus în pericol viața mai multor oameni. Informația a fost publicată de ziarul sud-coreean Dong-a Ilbo.

Loading...

Acesta fusese supus unui regim de izolare după ce s-a întors dintr-o călătorie efectuată în China.

De altfel, liderul Kim Jong-un a impus legea marțială în încercarea de a bloca răspândirea virusului pe teritoriul țării. Potrivit Daily Mail, încălcarea ordinului de carantină fără aprobare a dus la executarea suspectului de coronavirus.

MĂSURI EXTREME ÎN COREEA DE NORD

Afirmația a fost întâmpinată cu scepticism de către cei din afară, având în vedere faptul că țara are o frontieră comună cu China, unde au fost confirmate zeci de mii de cazuri.

„Autoritățile nord-coreene au transmis că nu există cazuri de coronavirus, dar suntem reticenți cu astfel de afirmații”, a declarat Bir Mandal, de la comisia pentru alimentație și agricultură din cadrul ONU.

Presa din Coreea de Nord a scris, totuși, că unii cetățeni au fost plasați în carantină, iar autoritățile au luat măsuri de prevenție, între care închiderea frontierei cu China și interzicerea accesului în țară a turiștilor străini.

Însă presa din Coreea de Sud, care citează surse din nord, vorbește despre persoane infectate, după ce s-au întors din China, și chiar decese.

Loading...