E oficial, de la 1 septembrie cresc pensiile! Cinci milioane de români vor avea venituri mai mari, odată cu majorarea punctului de pensie Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că toate calculele au fost făcute, iar de luni va începe şi plata noilor sume

E oficial, de mâine cresc pensiile! Cinci milioane de români vor avea venituri mai mari, odată cu majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie. Deja ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că toate calculele au fost făcute, iar de luni va începe şi plata noilor sume. Totodată, pensia minimă se majorează la 700 de lei.

De la 1 septembrie, cinci milioane de români vor primi bani mai mulţi în fiecare lună. Punctul de pensie creşte de la 1.100 de lei – cât este în prezent – la 1.265 de lei. În plus, pensia minimă ajunge la 704 lei. Ministrul Muncii spune că asta înseamnă venituri mai mari cu aproape 15%.

Taloanele sunt tipărite, sunt făcute plăţile, primele plăţi către Poşta Română. De luni începem efectiv plata noilor cuantumuri la pensie – Marius Budăi, ministrul Muncii

Cine a avut în luna august o pensie de 1.650 de lei, de exemplu, va încasa după majorare aproape 1.900 de lei. Teoretic, cu diferenţa de 250 de lei, oamenii şi-ar putea achita întreţinerea sau o parte din facturi. Practic, se plâng de cheltuieli tot mai mari de la o lună la alta.

Orice creştere de venituri este binevenită, dar trebuie să amintim şi faptul că în continuare sutem într-o zonă de inflaţie, prin urmare, aceste creşteri de pensii vor fi rapid consumate de către creşteri de preţuri – Adrian Benta, analist financiar

Pensiile, majorate cu aproape 70%, până în 2021

Tot de la 1 septembrie, în jur de un milion de pensionari, care primesc indemnizaţie socială, vor avea parte de o creştere de 64 de lei, aşa că venitul lor va ajunge la 704 lei.

Până în 2021, toate pensiile ar urma să fie majorate cu aproape 70%, potrivit noii legi a pensiilor. Atunci, punctul de pensie va ajunge la 1.850 de lei.

Oricine poate afla cu cât îi creşte pensia. Calcul e simplu. În partea din stânga jos a fiecărui cupon de pensie este afişat câte puncte are fiecare pensionar. Apoi numărul de puncte se înmulţeşte cu valoarea noului punct de pensie, care de la 1 septembrie, este de 1.265 de lei.

Ministrul Muncii garantează că în perioada 1-15 septembrie, toate pensiile majorate vor fi achitate.

Toate pensiile sunt calculate în acest moment cu noua valoare a punctului de pensie, repet toţi fluturaşii de pensie sunt tipăriţi, sumele deja au plecat o parte către Poşta Română şi vom continua plăţile şi săptămâna viitoare astfel încât să ne încadrăm în acel calendar – Marius Budăi, ministrul Muncii

De la 1 septembrie crește și pensia minimă

Tot de la 1 septembrie, in jur de un milion de pensionari, care au pensia minimă de 640 de lei, vor avea parte de majorarea pensie până la 704 lei. O creştere de 64 de lei pe lună.

Analiştii avertizează că noile majorări nu se vor simţi atât de mult pentru că de la începutul anului au crescut preţurile. Ţara noastră are cea mai mare rată a inflaţiei din Europa, de 4.1%, de 3 ori mai mare faţă de media europeană.

Cred că anul acesta nu vor fi probleme de niciun fel în plata pensiilor, însă prognozatele creşteri de pensii de anul viitor, din 2020, 2021 şi evident 2022, când se va pune în aplicare noua lege a pensiilor, vor fi foarte greu de susţinut pe actuala structură a economiei naţionale – Adrian Benta, analist financiar

Prin noua legea a pensiilor, următoarea majorare va avea loc pe 1 septembrie 2020, când punctul de pensie va ajunge la 1775 de lei, urmată de încă o majorare, de până la 1875 de lei, la 1 septembrie 2021.

Nu uita sa distribui acest articol si prietenilor tai!