DACĂ LI SE CONFISCĂ AVERILE, SE PLĂTEȘTE DATORIA EXTERNĂ. A GRECIEI! ȘI RĂMÂN BANI SĂ ÎMPRUMUTĂM NOI FMI-UL

O ultimă întrebare pentru justiția care l-a făcut ieri scăpat pe Elan Schwartzenberg: de la Mazăre se recuperează și prejudiciul? Sau trecem peste?

Că așa, pentru 110 milioane de euro, toată lumea poate să facă niște pușcăr1e.

loading...

La fel și în cazul lui Vâlcov, unde iar se prefigurează niste prejudicii record scrie kmkz.ro

Ce avere fabuloasă deține Radu Mazăre

Încă de pe vremea când era primar al Constanței, Mazăre şi-a deschis o afacere în Madagascar.

Acolo are un resort cu 16 bungalowuri, toate cu vedere spectaculoasă la Oceanul Indian. Cei aproape 300.000 de euro pentru ridicarea complexului fiind asiguraţi de un investitor.

Potrivit legilor malgaşe, niciun străin nu are voie să deţină proprietăţi acolo, motiv pentru care acesta a luat terenul de două hectare în concesiune pe 99 de ani, plătind doar un euro pe metru pătrat.

Potrivit ultimei declaraţii de avere,Radu Mazăre deţine câte patru procente din două terenuri în Bucureşti, unul în suprafaţă de 24,16 metri pătraţi, iar celălalt de 35,68 metri pătraţi, achiziţionate în anul 2009.

Mazăre are şi un apartament în Bucureşti, construit în regie proprie, în 2013, cu o suprafaţă de 184,43 metri pătraţi.

Radu Mazăre mai deţine, conform ultimei declaraţii de avere, o şalupă şi o remorcă pentru transportul acesteia.

El are însă 287.000 de euro cash şi un card de debit cu 5.000 de euro la City Bank, plus alte două carduri de credit, la City Bank şi la Banca Transilvania, dar fără cash colateral.

Conform declarației de avere, Radu Mazăre este acţionar sau asociat şi are împrumuturi la mai multe societăţi comerciale: SC Sigma Trading SA Constanţa,

SC Ideea Contrast SRL Constanţa, SC Comtext SA Constanţa, SC Xenoti SRL Constanţa, SC Conpress Group SRL Constanţa şi SC Royal Distribution Services SRL.

Averea impresionantă a lui Darius Vâlcov: 10 milioane de euro și case în Franța, Belgia, Elveția

Procurorii DNA au găsit la el acasă peste 90 de tablouri semnate de nume celebre, precum Picasso, Tonița sau Renoir, dar și lingouri de aur. Acestea nu mai apar în declarația actuală de avere a consilierului premierului și.

În trecut, tatăl lui Vâlcov a dezvăluit că de la el ar avea lingourile de aur. „Darius avea un prieten, deputatul Bărbulescu, care avea un seif.

Prin 2009, am fost cu soția în Elveția, la fata mea care este medic, însa acolo soția a fost diagnosticată cu o boală gravă și am stat cu ea să o îngrijesc.

A venit și fiul meu acolo și i-am spus că am undeva 20.000 lei și 80.000 dolari. L-am rugat să-i pună într-un loc sigur. Prin 2011, am fost din nou în Elveția și am fost diagnosticat cu cancer la plămâni.

Am fost operat, dupa care, în preajma sărbătorilor de Crăciun, am simțit că mi se apropie sfârșitul. Le-am spus celor din familie că vreau sa le fac nepoților un cadou.

Aveam niște bani și i-am zis lui Darius dacă poate să facă rost de niște mini-lingouri de aur pentru ca nepoții mei sa aiba o amintire de la mine.

La discutii a participat si o ruda, care a zis ca poate sa faca rost de lingouri. M-au costat 156.000 euro.

I-am spus fiului meu să le pună în același seif. (…) Eu doream ca lingourile să le păstrez până ce nepoții se vor face mari”, a declarat tatal lui Valcov, conform Știrilekanald.ro.

Fosta soție a lui Vâlcov, Lavinia Șandru, a recunoscut că socrii i-au ajutat foarte mult și a susținut că multe dintre tablouri au fost primite la evenimentele de familie (n.r. – nuntă, botez).

„Da, la acele eveniment am primit si niste tablouri.

Nu e vorba de sute, asa cum se spune, ci de cateva, in jur de opt-zece bucati. Nu stiu ce valoare aveau, dar stiu ca erau frumoase, cu flori.

Atunci, dupa evenimente, le-am pus pe pereti, dar dupa ce am divortat nu stiu ce s-a intamplat cu ele”, a declarat la vremea respectiva Lavinia Sandru.

Mai mult, în anul 2011, Daniel Bălășescu, fost viceprimar al Slatinei, făcea o serie de dezvăluiri incendiare despre averea lui Vâlcov.

Acesta susținea că Darius Vâlcov are numeroase de proprietăți „ascunse” pe numele apropiaților săi.

„-Deţine un apartament în Bruxelles (Belgia), central, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.

– Deţine un apartament în Strassbourg (Franţa) pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia, şi o casă la 23 de kilometri de Strassbourg, pe acelaşi nume.

– Deţine un apartament central în staţiunea Crans Montana, lângă Chamonix, Elveţia, la 2 minute de mers pe jos de partia de schi.

Tot aici îşi ţine şi mai mult de 10 milioane euro cash, zidiţi în peretele despărţitor din gipscarton care separă bucătăria de living, pe numele aceleiaşi Vâlcov Roxana, sora acestuia.

– Deţine un apartament central în Monte Carlo (Monaco), vecin cu Niro, patronul depozitelor NIRO din Bucureşti.

Prietenul lui Cosmin Guşă (naşul familiei Vâlcov). Niro este unul din cărăuşii de bani cash către Elveţia. Tot în Monte Carlo deţine un iaht de 2 mil. euro pe numele lui Ramba Ovidiu şi D.J. Andy din Bucureşti.

Ramba Ovidiu este patronul firmei Plus Confort SRI. Bucureşti, care este de fapt firma lui Vâlcov. (…) Ambii sunt cărăuşii de bani cash ai lui Vâlcov către Elveţia.

Despre firmele PLUS CONFORT, RUPIAH SRL Slatina şi ACETI Slatina, Vâlcov a transmis mesajul că acestea sunt în slujba SRI.

şi SIE şi sunt protejate de aceste instituţii.
Discuţia a avut loc la barul Blue Window din Slatina, în data de 29.11.2011, ora 21:30.

– Deţine o vilă de lux (4,3 mil. euro) cumpărătă recent la Como, Italia, pe malul lacului, la frontiera cu Elveţia, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.

– Deţine două apartamente de lux în Bucureşti (unul în Piaţa Alba lulia şi celălalt în Moşilor) pe numele vărului său, Langa Bogdan, plus alte patru proprietăţi în Bucureşti pe numele aceluiaşi Langa Bogdan.

– Deţine o vilă cumpărată în 2010 în Poiana Braşov pe numele lui Langa Bogdan, şi el cărăuş de bani cash către EIveţia.

– Deţine restaurantul Dolce Vita, din Slatina, prin interpusul Ilinca Octavian.
– Deţine locaţiile a patru foste puncte termice pe numele interpusului Ilinca Octavian.

– Deţine 8 hectare teren intravilan la intrarea în Slatina, pe partea stângă (reper: Dir. Silvică), prin SC Salubris”, susținea Bălășescu, la acea vreme.

Averea lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea are o avere care îi va lăsa pe mulți mască.

Acesta deține un teren intravilant ce are o suprafață de 2913 metri pătrați, un apartament de 80 de metri pătrați și un centru comercial cu o suprafață de 1527 de metri pătraţi, iar toate acestea sunt situate în Turnul Măgurele.

La capitolul mașini, Liviu Dragnea deține un autoturism Skoda Superb din anul 2006 și un BMX X5, din anul 2009, donație din partea nepoților, ca urmare a decesului fratelui liderului PSD.

Conform declarației de avere completate în luna iunie 2018, liderul PSD a primit, în 2017, suma de 161.912 de lei, ca deputat.

Cu un an în urmă, potrivit declarației de avere completate în luna iunie din 2017, Liviu Dragnea a avut încasări de 76.838 de lei, pentru funcția de deputat.

Liderul PSD deține Hotel Turris din Turnu Măgurele, acolo unde, în 2017 și în 2018 deține creanțe în valoare de 80.710 euro și 460.110 lei.

Liviu Dragnea nu deține bijuterii, obiecte de artă sau alte cadouri atât de valoroase încât să fie obligat să le treacă în declarația de avere.

Loading...
loading...