Cea mai gustoasă zacuscă de vinete pentru iarnă. O prepar în fiecare sezon de mai mulți ani!

Astăzi vă oferim o rețetă foarte gustoasă de zacuscă de vinete pentru iarnă, care o să vă cucerească imediat. “Zacusca de vinete” se prepară extrem de rapid și ușor, are un gust picant, este foarte aromată și apetisantă. Această zacuscă va deveni cel mai îndrăgit aperitiv pe timp de iarnă datorită gustului extraordinar.

INGREDIENTE

– 2 kg de vinete

– 1.5 kg de roșii

– 1 kg de ceapă

– 1 kg de morcovi

– 1 kg de ardei grași

– 2 ardei iuți

– 3 linguri rase de sare

– 1 lingură rasă de zahăr

– ulei

MOD DE PREPARARE

1. Spălați vinetele și tăiați-le cuburi. Presărați-le cu 5 linguri de sare și turnați deasupra apă, astfel încât să le acopere complet. Scurgeți apa după 40 de minute, spălați vinetele, stoarceți-le de apă și prăjiți-le într-o tigaie mare cu ulei.

2. Mutați vinetele într-o cratiță mare.

3. Prăjiți ceapa tocată mărunt în ulei și presărați-o în vinete.

4. Dați morcovii prin răzătoarea medie și prăjiți-i în ulei, apoi puneți-i în cratița cu vinete.

5. Curățați ardeii grași de semințe și tăiați-i cubulețe, prăjiți-i în ulei și adăugați-i în vinete.

6. Adăugați în tigaie roșiile tăiate cubulețe, înăbușiți-le puțin și puneți-le în cratiță. Amestecați bine toate legumele, asezonați cu sare și zahăr, adăugați ardeiul iute.

7. Fierbeți zacusca la foc mic, amestecând-o periodic timp de 40 de minute.

8. Puneți zacusca de vinete în borcane fierbinți și sterilizate, acoperiți-le cu capace și sterilizați-le timp de 15 minute. Capsați borcanele, întoarceți-le cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă caldă și lăsați-le să se răcească complet. Păstrați borcanele la temperatura camerei.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Nu uita sa distribui acest articol si prietenilor tai!