Alertă ANM! Cod portocaliu de viscol în 18 judeţe. Cod galben de ninsoare în alte 5 -

Alertă ANM! Cod portocaliu de viscol în 18 judeţe. Cod galben de ninsoare în alte 5

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare de cod portocaliu de viscol în 18 judeţe ale ţării, dar şi una de cod galben de ninsori în alte 5 judeţe, valabile începând din această dimineaţă

România se află sub nămeţi! Aşa putem descrie situaţia prin care trecem în momentul de faţă. Codul portocaliu de viscol este în vigoare din această dimineaţă până la orele 12:00 şi va afecta considerabil zonele din estul Munteniei, sudul Moldovei, dar şi Dobrogea.

Vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăşi 70-80 de kilometri pe oră. În zonele de munte, vântul va sufla cu peste 80-90 de kilomteri pe oră, viscolind zăpada. Autorităţile trag un semnal de alarmă pentru şoferi,insistând pe reducerea vitezei.

Potrivit ANM, judeţel vizate sunt: Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba Hunedoara, Gorj şi Vâlcea.

Cod galben de ninsori

Nici ninsorile nu se lasă mai prejos! Codul galben se desfăşoară din această dimineaţăpână la orele 15:00, prezentând rafale puternice de vânt, ce vor spulbera zăpada în judeţele Bacău, Vaslui, Teleorman şi Giurgiu.

Vântul va sufla cu rafale de peste 55 kilometri la oră, iar în zona montană de peste 70 de kilometri la oră, spulberând zăpada.