ACCES DIRECT PE EL DE CE NU IL VEDETI?! TÂNĂR DIN BOTOȘANI A SCRIS TREI CĂRȚI CU AJUTORUL NASULUI

Marius Giradă, un tânăr din Botoşani, a impresionat prin lecţia de viaţă oferită celor din jur, dar şi prin voinţa sa de fier. Tânărul suferă de tetrapareză spastică, însă boala nu l-a învins, ci dimpotrivă, l-a ambiţionat. Marius a scris deja trei cărţi folosindu-se de… nas.

A învăţat singur să citească, iar la 30 de ani, ajutat de un învăţător, a făcut patru clase într-un singur an, acasă.

Atunci când statul a considerat că nu mai are vârsta potrivită să mai continue şcoala, a luptat pentru şansa lui la educaţie.

Calculatorul primit în dar de la părinţi a fost fereastra lui spre lume. Marius a scris trei cărţi folosindu-se de nas şi a luptat să arate lumii că oamenii sunt egali.

„El îmi dă putere, mă încurajează. Îmi spune mere: nu te consuma, nu plânge, hai să vedem soluţia şi sunt mândră de el”, a declarat mama lui Marius.

De câţiva ani, Marius Girada are un blog unde luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Visul lui este să înfiinţeze un centru social unde tinerii cu probleme grave de sănătate să primească ajutor medical.

Am avut deosebita onoare de a cunoaște un erou al zilelor noastre, pe Marius, un tânăr din Dorohoi, o persoană remarcantă, ce reușește să ne impresioneze cu povestea sa.

Marius are un handicap locomotor din naștere și cu toate că nu-și poate folosi mâinile în mod firesc, reușește să-și tehnoredacteze ideile și gândurile într-un mod aproape ireal. Cum reușește? Pentru noi pare imposibil, pentru el, răspunsul e simplu: cu nasul.

Are publicate până în acest moment două cărți, multiple articole pe blogul personal, mediul virtual fiind modalitatea de relaționare cea mai ușoară pentru el. Detestă să fie compătimit și nu suportă să fie privit cu milă de oameni. Suferința prin care trece el nu l-a dezarmat. Ba, din contra, Marius a învățat să lupte și să răzbată prin viață, așa cum orice om normal o face. 

Marius este un adevărat exemplu de viață pentru mulți dintre noi, dovedind că puterea sufletului este mult mai mare decât orice.

Admin

Admin